Commercial Controller m/v


De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en  De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family. Alle bedrijven produceren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Binnen de afdeling Finance is de vacature ontstaan voor de functie van

 

Commercial Controller m/v

   40 uur per week

 

Als Commercial & Business Controller bouw je de rol van Controller tussen Sales, Operations en Finance de komende jaren verder uit. Je ressorteert rechtstreeks onder de Financieel Directeur en je bent de sparringpartner - met een sterk commercieel gevoel -  binnen de verschillende werkmaatschappijen. 

 

Als Controller ben je verantwoordelijk voor: 

  • Het adviseren van Directie en Commercie met betrekking tot commercieel financiële vraagstukken;
  • Het berekenen van de overeen te komen commerciële afspraken op klantniveau alsmede evaluatie van ingezette acties. Meedenken en adviseren tijdens jaardeals;
  • Regelmatige analyse van het assortiment per account en de bijdrage hiervan aan het resultaat; 
  • Opstellen van kostprijzen en inrichting hiervan in het ERP systeem teneinde tijdig correcte margeberekeningen per product te verkrijgen ten behoeve van commercie;
  • De verdere ontwikkeling van en het onderhouden van  het kostprijsmodel binnen de verschillende werkmaatschappijen;
  • Het uitbouwen van een efficiënte en betrouwbare structuur voor alle (met name commerciële) managementinformatie;
  • Mede opstellen van het investeringsbudget en assisteren bij de totstandkoming van grote investeringsaanvragen;
  • Controleren en intern vastleggen van commerciële jaarafspraken.

 

Functie-eisen: 

Als Controller beschik je over een afgeronde relevante WO/ HBO+ opleiding, bij voorkeur Bedrijfseconomie of Commercieel. Daarnaast heb je minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een complex productiebedrijf. Vanzelfsprekend heb je kennis van geautomatiseerde administratieve systemen binnen een ERP-omgeving, bij voorkeur M3.

Je bent commercieel analytisch sterk, pragmatisch en beschikt over een oplossingsgerichte en toegankelijke proactieve houding. Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en bent in staat om financiële data uit te leggen aan non-financials. Verder ben je een enthousiaste team-player die zich graag verder wil ontwikkelen, heel snel kan schakelen en stevig in zijn schoenen staat.

 

Spreekt het je aan om te werken in een mooi en succesvol familiebedrijf? Ben je ambitieus en wil je graag het verschil maken? Dan zien we jouw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, graag tegemoet middels vacature@roerinkfoodfamily.nl  Heb je vragen over de functie of wil je meer weten over de Roerink Food Family? Dan kun je contact opnemen met Ans Odink, HR Manager.