Manager kwaliteit


De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family. Alle bedrijven produceren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Binnen ons Kwaliteitsteam is een vacature ontstaan voor de functie van

 

Manager Kwaliteit  m/v

Wat ga je doen?

Als Manager Kwaliteit ga je deel uitmaken van een gedreven Kwaliteitsorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vaststellen en realiseren van het kwaliteitsbeleid in relatie tot onze strategische doelstellingen waarbij voedselveiligheid en kwaliteit centraal staan.

 

Je functie ziet er als volgt uit:

 • Verantwoordelijk voor Kwaliteit, in de meest brede zin, binnen onze bedrijven;
 • Op stimulerende wijze leiding geven aan de QA managers, het laboratorium en de afdeling Specificatiebeheer;
 • Het proactief initiëren en implementeren van product- en procesverbeteringen. Hierbij denken wij o.a. aan het verder optimaliseren van productkwaliteit. Je onderhoudt regelmatig contact met externe leveranciers, adviseurs, certificerende instellingen en overheden om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen;
 • Je begeleidt Operations in de productie- en logistieke processen opdat onze producten conform vastgestelde specificaties en kwaliteitseisen geproduceerd worden. Daarnaast ondersteun je Operations bij trouble shooting bij zowel product als proces;
 • Het leveren van een proactieve bijdrage aan de kwaliteitsoptimalisatie van totale productieprocessen alsmede borging van de verbeteringen die zijn aangebracht;
 • Het toezien op de organisatie en uitvoering van interne audits en de hieruit voortvloeiende adequate afhandeling van actiepunten. Je coördineert en assisteert bij de uitvoering van externe audits waaronder IFS, SKAL en COKZ opdat certificeringen op het hoogste niveau gehandhaafd blijven;
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het kwaliteitshandboek van de locaties en het up to date houden van het systeem;
 • Toezien op onderzoek en analyse van klachten of afwijkingen, validatie van verbetervoorstellen;
 • Zorgdragen voor de juiste opvolging van nieuwe wet- en regelgevingen en/of ontwikkelingen in de markt met oog op kwaliteit en veiligheid.

 

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde WO/HBO opleiding levensmiddelentechnologie, gedegen (proces) kennis van zuivel is een pre;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie in een foodbedrijf;
 • Je hebt goede kennis van de wet- en regelgeving en op het gebied van levensmiddelen en kwaliteitsstandaarden als o.a. HACCP, IFS, BRC, Tesco, FDA, SMETA / BSCI en SKAL;
 • Je bent communicatief en analytisch sterk, pragmatisch en beschikt over een oplossingsgerichte en toegankelijke proactieve houding;
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, zowel overtuigend als tactisch.


Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen een mooi, dynamisch en innovatief bedrijf? Lijkt het je wat om bij een ondernemend familiebedrijf aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu! We zien jouw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, graag tegemoet middels vacature@roerinkfoodfamily.nl. Heb je vragen over de functie of wil je meer weten over Zuivelhoeve en De Dessert Meesters? Dan kun je contact opnemen met Ans Odink, HR Manager, via telefoonnummer 074-2424907.