Manager Kwaliteit Zuivelhoeve Hengelo | Oldenzaal (32-40 uur)


Heb jij een passie voor food en ben je toe aan een mooie volgende stap in je carrière? Lijkt het je wat om bij een ondernemend en innovatief familiebedrijf aan de slag te gaan? Wij bieden een super mooie functie waar kwaliteit en zuiveltechnologie samenkomen in het lekkerste ijs en onze onmeunig lekker yoghurt en vla!

Manager Kwaliteit Zuivelhoeve Hengelo | Oldenzaal (32-40 uur)

 

De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family, een hecht en ambitieus familiebedrijf. Alle bedrijven produceren of leveren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Als manager Kwaliteit ga je deel uitmaken van een gedreven kwaliteitsorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vaststellen en realiseren van het kwaliteitsbeleid in relatie tot onze strategische doelstellingen waarbij voedselveiligheid en kwaliteit centraal staan.

Wordt jij hier enthousiast van? Lees dan snel verder!

De baan

 • Je bent verantwoordelijk voor kwaliteit in de meest brede zin, binnen onze bedrijven en geeft op stimulerende wijze leiding aan de QA managers, het laboratorium en de afdeling Specificatiebeheer.
 • Het proactief initiëren en implementeren van product- en procesverbeteringen. Hierbij denken wij o.a. aan het verder optimaliseren van productkwaliteit. Je onderhoudt regelmatig contact met externe leveranciers, adviseurs, certificerende instellingen en overheden om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.
 • Je begeleidt Operations in de productie- en logistieke processen opdat onze producten conform vastgestelde specificaties en kwaliteitseisen geproduceerd worden. Daarnaast ondersteun je Operations bij trouble shooting bij zowel product als proces.
 • Het leveren van een proactieve bijdrage aan de kwaliteitsoptimalisatie van totale productieprocessen alsmede borging van de verbeteringen die zijn aangebracht.
 • Het toezien op de organisatie en uitvoering van interne audits en de hieruit voortvloeiende adequate afhandeling van actiepunten. Je coördineert en assisteert bij de uitvoering van externe audits waaronder IFS, SKAL en COKZ opdat certificeringen op het hoogste niveau gehandhaafd blijven.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het kwaliteitshandboek van de locaties en het up to date houden van het systeem.
 • Toezien op onderzoek en analyse van klachten of afwijkingen, validatie van verbetervoorstellen.
 • Zorgdragen voor de juiste opvolging van nieuwe wet- en regelgevingen en/of ontwikkelingen in de markt met oog op kwaliteit en veiligheid.

Wij vragen

 • Je beschikt over een afgeronde WO/HBO opleiding levensmiddelentechnologie, gedegen (proces)kennis van zuivel is een pre.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie in een foodbedrijf.
 • Je hebt goede kennis van de wet- en regelgeving en op het gebied van levensmiddelen en kwaliteitsstandaarden als o.a. HACCP, IFS, BRC, Tesco, FDA, SMETA / BSCI en SKAL.
 • Je bent communicatief en analytisch sterk, pragmatisch en beschikt over een oplossingsgerichte en toegankelijke proactieve houding;
 • Tot slot ben je iemand met een stevige persoonlijkheid, zowel overtuigend als tactisch.

Werken bij Roerink Food Family
Samen werken we aan hetzelfde doel: een succesvolle rol in de (inter)nationale retailmarkt vervullen. Dit doen we momenteel met meer dan 74 winkels en 300 collega's. Met dezelfde Twentse nuchterheid van vroeger, produceren we vandaag de dag nog steeds zuivelproducten met de puurste weidemelk van onze eigen koeien. En waar de markt van zuivelproducten verandert, verandert Roerink Food Family mee. Wij staan voor eerlijke versproducten van hoge kwaliteit en dat proef je. Zo zorgen we ervoor dat iedereen, elke dag kan genieten van de lekkerste zuivelproducten. Er is genoeg ruimte voor groei en ontwikkeling.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie graag voor 27 september, voorzien van CV en motivatie, tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl. Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Zuivelhoeve en De Dessert Meesters? Neem dan contact op met Yvonne Holthuis via telefoonnummer 06-39074002 of y.holthuis@roerinkfoodfamily.nl.