Senior Manager ICT


Wil jij als ervaren manager ICT de groei en ontwikkeling van ons ambitieuze Twentse familiebedrijf faciliteren en vanuit jouw brede IT expertise écht bijdragen aan de business?

Senior manager ICT
Hengelo (36-40 uur)

 

Zuivelhoeve is samen met De Dessert Meesters en Zuivelhoeve Winkelbedrijven, onderdeel van Roerink Food Family, een familiebedrijf met drie verschillende bedrijven en een gezamenlijke passie voor zuivel. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialiteit, variërend van Boer’n Yoghurt® en de lekkerste desserts gemaakt van verse melk. Smaak is onze onderscheidende factor.

Samen werken we aan hetzelfde doel: een succesvolle rol in de (inter)nationale retailmarkt vervullen. Met dezelfde Twentse nuchterheid van vroeger, produceren we vandaag de dag nog steeds zuivelproducten met de puurste weidemelk. En waar de markt van zuivelproducten verandert, verandert Roerink Food Family mee. 

Voor het beheer, de ontwikkeling en implementatie van de ICT systemen van en tussen de bedrijven binnen de Roerink Food Family, is een vacature ontstaan voor een ervaren manager ICT.  Een mooie stap voor een ervaren ICT manager die graag vanuit eigen expertise, en met trots, wil bijdragen aan de verdere groei van een mooi en sterk familiebedrijf. 

Wij bieden een hele brede, uitdagende IT functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarbij er veel mogelijkheden liggen als het gaat om veranderen en verbeteren. Jouw uitdaging ligt in een planmatige aanpak voor het ‘future-proof’ maken van onze systemen en data; voor de productie, op kantoor en in onze Zuivelhoeve winkels. Jouw kracht ligt zowel op het vlak van innovatie als het bieden van service binnen de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers.

De baan

Alle bedrijven van de Roerink Food Family zijn volop in ontwikkeling, zéker ook als het gaat om verdere automatisering, digitalisering en robotisering. In deze functie geef je leiding aan een team van drie betrokken ICT medewerkers. Als team zorgen jullie voor het optimaal laten verlopen van alle geautomatiseerde bedrijfsprocessen en het te allen tijde operationeel houden van de infrastructuur. Je bewaakt de kwaliteit en prestaties van de afzonderlijke afdelingen en zorgt dat ze operationeel zijn en blijven. Zowel in- als extern ben je aanspreekpunt voor de afdeling en onderhoud je de zakelijke contacten.

Belangrijke uitdagingen voor de senior manager ICT zijn:

 • Zorgdragen voor een passend lange én korte termijn ICT-beleid, resulterend in een meerjarenplan en jaarplan, de implementatie daarvan en een goede evaluatie van de verrichte activiteiten.
 • Zorgdragen voor het optimaal gebruik van business intelligence op basis van betrouwbare data door medewerkers.
 • Zorgdragen voor en uitvoeren van een optimaal beveiligingsbeleid van IT.
 • Het multidisciplinair leiden van projecten waarbij je verantwoordelijk bent voor het resultaat t.a.v. planning, mensen, middelen, kwaliteit en budget.
 • Het in kaart brengen van nieuwe kansen en ontwikkelingen op het gebied van IT, door het (mede) ontwikkelen van beleidsvoorstellen en actieve deelname aan overleg en projecten binnen het bedrijf.

Wij vragen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO of academisch-niveau op het terrein van ICT of Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen bijvoorbeeld een productie of retail omgeving.
 • Je beschikt over brede kennis van automatisering, hebt kennis en ervaring van de inrichting van ERP-pakketten. Bij de Roerink Food Family wordt gewerkt met M3, ervaring hiermee is dan ook zeker een pré.
 • Je bent data-gedreven, bedrijfseconomische en analytisch goed onderlegd en sterk in beleidsmatig denken.
 • Tot slot heb je een groot probleemoplossend vermogen. Als persoon ben je integer, besluitvaardig en beschik je over een goede dosis overtuigingskracht.

Wij bieden

 • Een mooie senior ICT rol binnen een hecht familiebedrijf, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de directie.
 • Een fijn team met een informele, nuchtere aanpakkerscultuur met korte lijnen.
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen om je kennis up-to-date te houden.
 • Goede arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met het niveau van de functie en jouw werkervaring, waaronder o.a. een leaseauto.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie graag voor 12 januari tegemoet, voorzien van CV en een korte motivatie, via vacature@zuivelhoeve.nl. Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Roerink Food Family? Neem dan contact op met Yvonne Holthuis via telefoonnummer 06-39074002 of y.holthuis@roerinkfoodfamily.nl.