Productontwikkelaar Zuivelhoeve (32-40 uur)


Ben jij toe aan een ambitieuze vervolgstap in jouw carrière en lijkt het je fantastisch om deel uit maken van een ondernemend en innovatief familiebedrijf? Wil jij jouw passie voor zuivel en vakkennis tot z’n recht laten komen bij Zuivelhoeve? Dan is dit jouw kans!

Productontwikkelaar Zuivelhoeve

Hengelo | 32-40 uur

 

Als productontwikkelaar bij Zuivelhoeve maak je deel uit van het commerciële team waarin innovatie en een snelle ‘time to market’ voorop staan. Jij bent de cruciale schakel tussen commercie, productie en de technische dienst. Innovatie en het vermarkten van nieuwe producten vormen de groeipijlers binnen ons bedrijf.

In deze allround rol ben je verantwoordelijk voor de uitbreiding van ons product-portfolio; van idee- tot implementatiefase. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van onze producten. Het gaat om een uitdagende, zelfstandige functie waarbij je jouw ervaring binnen de voedingsmiddelen industrie volop kunt toepassen. 

 

Wat ga je doen?

  • Het projectmatig ontwikkelen van nieuwe producten binnen het team Marketing & Sales. 
  • Je bent verantwoordelijk voor het dusdanig ontwerpen van deze concepten/producten dat deze voldoen aan zowel de wettelijke eisen als de klant-eisen. Je houdt rekening met de mogelijkheden binnen de productieafdelingen.
  • Je houdt je bezig met het screenen, sourcen en testen van nieuwe ingrediënten en technologieën. Je onderhoudt regelmatig contact met externe leveranciers en adviseurs om op de hoogte te blijven van nieuwe productontwikkelingen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van proefproducties en productanalyse. Je begeleidt Operations in de productieprocessen opdat onze producten conform vastgestelde specificaties en kwaliteitseisen geproduceerd worden. 

Wij zijn

Zuivelhoeve is samen met De Dessert Meesters en Zuivelhoeve Winkelbedrijven, onderdeel van Roerink Food Family, een familiebedrijf met drie verschillende bedrijven en een gezamenlijke passie voor zuivel.

Zuivelhoeve is producent van hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten voor zowel de retail-als foodservice markt in de focusgebieden Nederland, Duitsland en België. Wat in 1981 is begonnen met de verkoop van zuivelproducten vanaf de boerderij, is na 40 jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf waar met gepaste trots dagelijks gewerkt wordt aan de lekkerste ambachtelijke zuivelproducten. 

Onze plattelandszuivel wordt gemaakt van 100% verse weidemelk. De combinatie van de stevige yoghurt, het lekkerste fruit en de transparante bijzondere verpakking maakt dat onze producten onderscheidend zijn in de markt. Met ons uitgebreide assortiment zijn diverse gebruiksmomenten in te vullen, maar allemaal ‘onmeunig lekker’. Ons motto is: als je weet wat je eet, proef je meer!

Wij vragen
J
ij bent iemand die zelfstandig kan werken en beschikt over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw analytisch vermogen is goed ontwikkeld en je bent sterk in projectmatig werken. Daarbij kun je heldere rapportages opstellen en ben je een enthousiaste team-player die mensen kan motiveren en zichzelf graag verder wil ontwikkelen.

  • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Levensmiddelentechnologie.
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de levensmiddelen industrie op het gebied van conceptontwikkeling, smaakevaluatie en grondstoffen.
  • Ervaring in de zuivel en kennis van Bestmix is een pré.

Wij bieden
Uitdaging, afwisseling en een prettige werksfeer; werken binnen een leuk en ambitieus team, waarbij er hard gewerkt wordt maar ook tijd is een voor een lolletje. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons altijd voorop.

  • Een goed salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf.
  • Deelname aan trainingen en cursussen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over ons?  Neem even de tijd om deze tekst te lezen - Zuivelhoeve

Interesse?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet, voorzien van CV en motivatie, via vacature@zuivelhoeve.nl. Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Zuivelhoeve en Roerink Food Family? Neem dan contact op met Ans Odink (+31 74 2424907) of stel je vraag via vacature@zuivelhoeve.nl