Sales Trainee Zuivelhoeve Retail & Foodservice


Wil jij onderdeel uitmaken van een winnend team dat impact maakt? Heb jij affiniteit met de foodsector en krijg je een goed gevoel bij onze mooie zuivelproducten? Dan is dit een kans die je moet grijpen!

Sales Trainee Zuivelhoeve | Retail & Foodservice
Twekkelo (40 uur)

 

Zuivelhoeve is producent van hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten voor zowel de retail-als foodservice markt in de focusgebieden Nederland, Duitsland en België. Wat in 1981 is begonnen met de verkoop van zuivelproducten vanaf de boerderij is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf, waar met gepaste trots dagelijks gewerkt wordt aan de lekkerste ambachtelijke zuivelproducten. De informele organisatiecultuur en de ruimte voor eigen initiatief zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is binnen ons dynamische familiebedrijf.

Als sales trainee krijg je de kans om binnen een gedreven, klein commercieel team het sales vak te leren en jezelf te ontwikkelen tot (junior) sales-/accountmanager. Afhankelijk van jouw drive en ambitie, krijg je binnen korte tijd jouw eigen Retail (Superunie) en Foodservice (out-of-home) klanten in beheer en geef je zelf verder vorm en inhoud aan deze uitdagende functie.

De baan
Als sales trainee ga je actief bijdragen aan het uitbouwen van de relevantie van het merk Zuivelhoeve met als uiteindelijk doel het realiseren van een groter marktaandeel, door waarde-creatie binnen de hele keten. 

 • Jij bent de spin in het web binnen onze sales afdeling ; jij coördineert en ondersteunt de verschillende verkoopactiviteiten binnen het team van Retail Nederland en werkt hierbij nauw samen met onze Sales Manager.
 • Je maakt de eerste aanzet voor de accountplannen, welke de basis vormen voor het nieuwe jaar.
 • Jij analyseert en evalueert promoties en brengt advies uit aan het sales team hoe deze efficiënter in te zetten.
 • Jij stelt sales en marketingcampagnes op die bijdragen aan het behalen van de accountplannen, dit doe je in samenwerking met het team en de marketing collega’s. 
 • Je legt klant-specifieke afspraken, zoals prijzen, garanties en commerciële afspraken vast en bewaakt deze. Daarnaast ben je betrokken bij het aannemen, vastleggen en afwikkeling van eventuele klachten van klanten.
 • Verder beheer je de (interne) nationale actiekalender, ons ERP systeem en de verschillende klantportalen.
 • Je vertaalt consumentenonderzoek naar plannen om nieuwe producten te ontwikkelen in samenwerking met de Commercial Controller.
 • Om bovengenoemde kerntaken te kunnen uitvoeren is account analyse, op basis van in- en externe gegevens, een wezenlijk onderdeel van de functie. Je maakt cijfermatige analyses op basis van big data.

Wie ben jij? 

Jij staat aan het begin van je carrière en hebt met succes een commerciële HBO/WO studie afgerond. Als persoon ben je net als wij ambitieus en gedreven en jij kunt niet wachten om deze kans met beide handen aan te grijpen. Verder vragen we het volgende:

 • Je herkent jezelf als initiatiefrijk, overtuigend en zelfbewust.
 • Analytisch ben je sterk, je bent een snelle denker en cijfermatig goed onderlegd.
 • Fijn als je een no-nonsense mentaliteit hebt die goed past binnen onze aanpakkerscultuur.
 • Je houdt net als wij van winnen en samen successen vieren.  

Wat bieden wij?
Wij zijn de uitdager in de markt die partijen als Campina, Arla of Danone het vuur aan de schenen legt en bieden jou daarmee een unieke springplank voor jouw veelbelovende sales carrière. Binnen ons ondernemende, ambitieuse familiebedrijf kun je volop leermomenten, uitdaging en afwisseling verwachten. De lijnen zijn kort, je krijgt al snel veel vrijheid en verantwoordeijkheid en kunt daarom echt impact maken. We bieden jou een mooie werkplek in het landelijke Twekkelo, waar een prettige werksfeer heerst. Vanzelfsprekend kun je rekenen op een goed salaris, een leaseauto, laptop en IPhone. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om je middels opleidingen, trainingen of cursussen verder te ontwikkelen. 

Wij zijn
De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family. Alle bedrijven produceren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie, voorzien van CV en korte motivatie, graag voor 30 juli tegemoet via vacature@zuivelhoeve.nl Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Zuivelhoeve en Roerink Food Family? Neem dan contact op met Yvonne Holthuis via telefoonnummer 06-39074002 of y.holthuis@roerinkfoodfamily.nl.