Commercieel medewerker Binnendienst (32-40 uur)


Zoek je een mooie commerciële binnendienst functie binnen de dynamische foodsector? Lijkt het jou fantastisch om te werken bij een snel groeiend familiebedrijf waar elke dag de heerlijkste ijsjes gemaakt worden? Lees dan snel verder!

Commercieel medewerker Binnendienst (32-40 uur)

De Dessert Meesters | Oldenzaal

Bij De Dessert Meesters in Oldenzaal worden met veel liefde en passie de lekkerste desserts voor de retail gemaakt. Op basis van authentieke recepturen, ontwikkelen we op ambachtelijke wijze de lekkerste desserts. Met een hecht en gedreven, multidisciplinair team helpen we Europa’s grootste retailers hun eigen merken verder te laten groeien en werken we samen aan een duurzame relatie.

Deze functie biedt jou de kans om alle commerciële facetten van een levensmiddelenproducent te ontdekken. Het gaat om een uitdagende, veelzijdige rol waarbij je te maken krijgt met verschillende disciplines binnen onze bedrijfsprocessen; van sales tot kwaliteit en van planning tot logistiek. Het is een relatief nieuwe functie waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen en waar je vanuit jouw eigen gedrevenheid en initiatief verder vorm en inhoud aan kunt geven. 

De baan
Als Commercieel medeweker Binnendienst ben je de connectie tussen De Dessert Meesters en onze klanten en draag je actief bij aan de groei van de klantportfolio; je werkt nauw samen met de Sales Manager en met onze Productmanagers en Product Developers vanuit ons ruime, moderne kantoor in Oldenzaal. De contacten en afspraken die jij met de klant hebt en maakt, zijn van directe invloed op onze interne processen zoals bijvoorbeeld de productieplanning. Nadat contractafspraken zijn vastgelegd, moet de praktijk vervolgens uitwijzen of deze ook op geplande wijze worden nageleefd en uitgevoerd. Hier inzicht en controle op hebben is essentieel voor een efficiënte en financieel optimale bedrijfsvoering. Je zou dus kunnen zeggen dat we een professionele, hands-on en resultaatgerichte ‘Klantgedrag-analist’ zoeken.

Jouw werkzaamheden zien er globaal als volgt uit:

  • Contractmanagement; het invoeren van de contracten in de systemen en het bewaken van de voortang hiervan. Het forecasten, monitoren en controleren van klantorders op basis van contractafspraken en hierop acteren; zowel intern met de verschillende afdelingen, als extern met de klant en bijvoorbeeld onze externe distributiecentra.
  • Het maken van diverse overzichten voor zowel klanten als onze eigen interne logistieke- en supply chain processen.
  • Behoefte van de klant in kaart brengen en dit door vertalen naar projecten binnen de organisatie waar je zelf vervolgens actief aan deelneemt. (denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe smaken of verpakkingen)
  • Nieuwe klantaanvragen oppakken (bijvoorbeeld sample aanvragen in samenwerking met Productmanagement)
  • Analyse van de klantportfolio en het opstellen van (meerjaren-)plannen om de klant en hiermee het bedrijf te laten groeien.
  • En niet te vergeten jouw eigen inbreng in het team, door kansen en mogelijkheden te zien, te presenteren én te realiseren.

Wij vragen
Jij bent een open en toegankelijke persoon en hebt een flexibele instelling. Communicatief ben je sterk, je durft te vragen en bent van nature klantgericht. Daarbij werk je graag gestructureerd en nauwkeurig. Wanneer zich ad hoc situaties voordoen, weet jij snel en doortastend te schakelen en handelen. En ook belangrijk; jij voelt je thuis in onze no-nonsense en aanpakkerscultuur waar samenwerken voorop staat en we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Verder vragen we:

  • Liefst een HBO diploma in een commerciële, bedrijfskundige of logistieke richting.
  • Je hebt bij voorkeur al enige werk- en/of stage ervaring, waarbij je kennis en ervaring van commerciële en logistieke processen hebt opgedaan.  
  • Omdat je te maken krijgt met internationale klanten is het handig dat je zowel de Duitse als Engelse taal in woord en geschrift enigszins beheerst. 
  • Tot slot ben je handig met Excel en geautomatiseerde administratieve systemen. 

Nieuwsgierig geworden? Lees verder op www.dessertmeesters.com

Roerink Food Family
De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family, een hecht en ambitieus familiebedrijf. Alle bedrijven produceren of leveren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie, voorzien van CV en een persoonlijke motivatie, graag tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl . Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over De Dessert Meesters? Aarzel dan niet en neem dan contact op met Yvonne Holthuis via telefoonnummer 06-39074002 of y.holthuis@roerinkfoodfamily.nl