Accountmanager Zuivelhoeve Retail & Foodservice


Heb jij wat het vraagt om een winnend A merk uit te bouwen bij een Twents familiebedrijf dat gericht is op duurzame groei?

Account Manager Retail & Foodservice (36-40 uur)

 

Zuivelhoeve is producent van hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten voor zowel de retail-als foodservice markt in de focusgebieden Nederland, Duitsland en België. Wat in 1981 is begonnen met de verkoop van zuivelproducten vanaf de boerderij is in 40 jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf, waar met gepaste trots dagelijks gewerkt wordt aan de lekkerste ambachtelijke zuivelproducten. 

Het merk Zuivelhoeve groeit, en daarmee ook onze klantportfolio. Om deze reden willen wij ons compacte team uitbreiden met een energieke zelfstarter die de passie voor food, retail en foodservice met ons deelt en met gepaste trots wil bijdragen aan onze toekomstige successen. Als Accountmanager bij Zuivelhoeve ga je een belangrijke rol vervullen binnen de Retail & Out of Home markt waarin vooral de variatie binnen het klantenpakket, van grote supermarktketens en cateraars tot aan flitsbezorgers, jou enthousiast zal maken.

 

De baan
In deze brede commerciële rol bouw je verder aan een sterke visie, professionele sales en category management. Daarbij intensiveer je partnerships met bestaande en nieuwe relaties. Je gaat, afhankelijk van jouw ervaring, klanten overnemen van de Sales Manager Retail. Hij heeft momenteel alle klanten in portefeuille, en met hem zul je dus nauw samenwerken. Jouw hoofdtaak is de relevantie van het merk Zuivelhoeve bij zowel consument als retailer te vergroten. Hiervoor heb je de beschikking over allerlei big-data bronnen en marktonderzoeken. Dit aangevuld met jouw ondernemende houding, moet jezelf in staat stellen om groei, rendement en relevantie te creëren.

 • Je onderneemt, pioniert en zorgt voor groei door commercieel interessante kansen voor beide partijen (Zuivelhoeve en haar relaties) te signaleren en deze om te zetten tot concrete plannen.
 • Je bouwt zelfstandig aan accountplannen, specifiek per klant. Binnen het accountplan pas je omzet, volume en margedoelstellingen toe.
 • Je bent verantwoordelijk voor de korte en lange termijn omzet en de activiteiten met de verschillende klanten. Je bouwt verder aan de relaties met de klanten en zorgt voor groei van het Zuivelhoeve portfolio binnen deze organisaties.
 • Jij combineert het maken van analytische verkoopstrategieën op hoofdkantoor niveau met slimme plannen op de winkelvloer en online. Je komt proactief met frisse en vernieuwende ideeën om de categorieën waarin Zuivelhoeve actief is verder uit te bouwen.

Naar de toekomst toe wordt je door de Sales Manager Retail begeleidt om ook verantwoordelijk te worden voor onderhandelingen op hoofdkantoor niveau. Afhankelijk van de (retail) ervaring die je meebrengt en jouw persoonlijke ontwikkeling bij Zuivelhoeve voor wat betreft zelfstandigheid, stevigheid en vakbekwaamheid, wordt de start van dit pad bepaalt. Deze functie biedt jou de mogelijkheden om met jouw inbreng het verschil te maken en te laten zien wat je in huis hebt. Deze inbreng beperkt zich overigens niet tot sales. Binnen Zuivelhoeve werkt iedereen nauw met elkaar samen en inspireren we elkaar. Hier komen de beste ideeën uit.

Wie ben jij?
Bevlogenheid en enthousiasme over onze sector en producten, in relatie tot een klantgerichte aanpak, is de basis om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Jij onderscheidt jezelf door de resultaten die je behaalt. Natuurlijk neem je voor deze functie het één en ander aan relevante werkervaring mee. Liefst binnen de Retailsector opgedaan, ongeacht aan retailers of leveranciers kant. Wij denken aan iemand die een 2e of 3e stap in zijn loopbaan wil maken. 

Bij Zuivelhoeve kun je het verschil maken door zelf met ideeën te komen en deze dan ook zelf op te pakken; de uitwerking ligt ook bij jou, want we hebben geen team van assistenten. Dit vraagt meer zélf doen en dus meer flexibiliteit. Je toont hierin ondernemerschap, je zit graag kort op de bal en hebt van nature een prettige ‘can do’ mentaliteit.

Verder vragen we het volgende:

 • Je ben zeer bedreven in Excel en een snelle rekenaar. Jouw analytisch vermogen is goed ontwikkeld en je bent op deze manier in staat om op basis van cijfers en inzichten meerwaarde te creëren binnen de driehoek leverancier, klant en consument.
 • Je hebt gewerkt met IRI/NIELSEN en bent bekend met marktonderzoekbureaus zoals GFK.
 • Jij wordt blij van het behalen van persoonlijke resultaten die bijdragen aan het teambelang.
 • Je bent gericht op samenwerken, zowel in- als extern, en kunt uitstekend laveren tussen de belangen van enerzijds Zuivelhoeve en anderzijds de handelspartners van Zuivelhoeve.
 • Als persoon kun je goed omgaan met druk, veranderingen en hectiek (typerend immers voor onze sector) Je beschikt over juiste dosis doorzettingsvermogen, energie en zelfredzaamheid.
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal, zowel in woord als geschrift.

Omdat je regelmatig op locatie bij de Zuivelhoeve werkt ben je liefst woonachtig in Overijssel of Gelderland.

Wij bieden
Een uitdagende baan met een mooi ontwikkel- en toekomstperspectief bij een winnend A-merk. Behaalde resultaten worden bij ons goed gevierd en de gezelligheid om de werkvloer vormt de basis voor een prettige, informele werksfeer. Verder kun je rekenen op:

 • Een goed salaris passend bij jouw achtergrond met aanvullende bonus.
 • Leaseauto, laptop, IPhone
 • Opleidingsmogelijkheden

Wij zijn
De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters behoren tot de Roerink Food Family. Alle bedrijven produceren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten, zowel voor de retail- als de institutionele markt in binnen- en buitenland.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie, voorzien van CV en korte motivatie, graag voor 21 augustus tegemoet via vacature@zuivelhoeve.nl Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Zuivelhoeve en Roerink Food Family? Neem dan contact op met Yvonne Holthuis via telefoonnummer 06-39074002 of y.holthuis@roerinkfoodfamily.nl.