Teamleider Productie | De Dessert Meesters


Heb jij ervaring met het aansturen van productielijnen en wil jij jouw talent voor procesverbetering graag verder ontwikkelen? Vind je het leuk om medewerkers hierin mee te nemen en draag jij graag jouw kennis over? Neem dan een kijkje in onze moderne ijsfabriek in Oldenzaal en kom werken bij ons mooie familiebedrijf. Je bent van harte welkom!

Teamleider Productie | De Dessert Meesters

fulltime

Bij De Dessert Meesters in Oldenzaal worden met veel liefde en passie de lekkerste desserts voor de retail gemaakt. Op basis van authentieke recepturen, ontwikkelen we op ambachtelijke wijze ijs van ijssalonkwaliteit. Zowel onder private label als fancy label worden de producten verkocht in 26 landen in Europa.

Als Teamleider Productie bij De Dessert Meesters ben je samen met de Manager Operations verantwoordelijk voor een optimaal lopend productieproces. Je gaat deel uitmaken van een hecht, gedreven team met flinke ambities. Jij bent degene die aandacht heeft voor zowel medewerkers als de operatie en intrinsiek wil samenwerken aan verbeteren.

Denk jij dat je met jouw ervaring een bijdrage kunt leveren aan het verder automatiseren en professionaliseren van onze productieprocessen? Heb jij affiniteit met lean werken en wil je jezelf graag verder ontwikkelen als coachend leidinggevende? Dan is dit misschien wel een mooie volgende stap voor jou!

De baan
In deze spilfunctie werk je nauw samen met de collega’s van Planning, Techniek en Kwaliteit en met de coördinatoren van de Proces- en Inpakafdeling. Binnen Productie werken we met vijf coördinatoren, waarbij ieder (deels) zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied heeft.

De verhouding ‘vloer/kantoor’ is voor de Teamleider ongeveer 50/50. Jij zorgt er voor dat de inzet van onze machines, grondstoffen en medewerkers zodanig wordt gepland en georganiseerd, dat hiermee de voortgang van onze productieprocessen wordt bewaakt, en hiermee de dagelijkse productie-targets worden behaald. Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Dagelijkse operationeel bordoverleg;
 • Wekelijkse teamoverleg met alle betrokken disciplines;
 • Afhandeling van productie orders; verwerken van de gegevens in ERP M3, zodat de KPI’s paraat staan voor de volgende dag;
 • Voorbereiden van de white-boarden in de productie.

Je rapporteert aan de manager Operations.

Wij vragen
Voor deze functie denken wij aan iemand met HBO-niveau met relevante werkervaring met aantoonbare affiniteit en gerichte motivatie. Verder vragen we het volgende: 

 • Ervaring binnen een productiebedrijf, bij voorkeur in de food (geen must, wel een pré);
 • Ervaring met procesverbetering; jij overziet de processen;
 • Kennis en/of affiniteit met LEAN technieken en wil hiermee verder aan de slag;
 • Ervaring met leidinggeven; voorbeeld- en aanvoerdersrol kunnen vervullen;
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden; jij kunt goed overweg met mensen met verschillende achtergronden en schakelt makkelijk;
 • Jij kunt goed omgaan met de druk die ontstaat bij eventuele storingen aan de productielijnen.

Wij bieden
Goed werkgeverschap, fijne collega’s en een prettige werkomgeving. De Dessert Meesters maakt onderdeel uit van de Roerink Food Family, net als de succesvolle bedrijven Zuivelhoeve Vers en Zuivelhoeve Winkelbedrijven. Wij zijn een hecht familiebedrijf, kennen een informele bedrijfscultuur met korte lijnen. Je krijgt goede persoonlijke begeleiding en hebt interessante doorgroei mogelijkheden binnen een groeiende en innoverend organisatie.

Het betreft een functie in dagdienst, in combinatie met 2-ploegendienst (bij afwezigheid van collega coördinatoren die in ploegen werken).

Verder mag je van ons het volgende verwachten:

 • Een goed salaris passend bij jouw opleiding(en), kennis, ervaring en vaardigheden;
 • Een jaarcontract met de intentie dit bij verlenging om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
 • Opleidingsmogelijkheden en doorgroei kansen binnen de Roerink bedrijven;
 • Personeelskorting bij de Zuivelhoeve winkels.

Interesse?
We zien jouw reactie graag voor 13 maart a.s. tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl

Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over De Dessert Meesters? Aarzel dan niet en neem dan contact op met Ans Odink 074 2424907.