Logistiek Manager / Supply Chain Manager | Zuivelhoeve Winkelbedrijven & IJsnerds


 Vind jij het leuk om je met procesverbeteringen bezig te houden en wil jij graag vanuit de logistieke operatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling en groei van bedrijven? Lees dan snel verder!

Logistiek Manager / Supply Chain Manager

Zuivelhoeve Winkelbedrijven & IJsnerds

Oldenzaal | fulltime


Zuivelhoeve Winkelbedrijven is een ambitieuze en snelgroeiende franchiseorganisatie met ruim 85 winkels verspreidt door Nederland, allen gerund door ondernemers met een passie voor het vak. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten ambachtelijk bereide kaasspecialiteiten aangevuld met noten, tapas en andere delicatessen.

IJsnerds is het jongste bedrijf binnen de Roerink Food Family. Deze startup is hard op weg om een nieuwe wereld te creëren in ambachtelijk schepijs. Naast het produceren van schepijs en ijs-mix levert IJsnerds alle basisbenodigdheden voor ijssalons in het hele land.

Door de sterke groei binnen zowel onze Winkelbedrijven als De IJsnerds willen we onze hechte teams uitbreiden met een Logistiek Manager die de processen binnen ons bedrijf verder kan professionaliseren. Zorg jij met jouw analytische blik, hands-on mentaliteit en praktische aanpak, ervoor dat onze logistieke processen klaar zijn voor groei?

De baan
Als logistiek manager ben je verantwoordelijk voor het verder optimaliseren van alle logistieke activiteiten binnen beide bedrijven. Leverbetrouwbaarheid, service voor de klant en kostenbeheersing zijn de pijlers binnen Supply Chain. 

  • Als logistiek manager ben jij de spil in het web en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je stuurt en coacht de logistiek medewerkers en coördineert de werkzaamheden op de vloer. Ook beheer en verwerk je alle klantorders op basis van scanning binnen de huidige systemen.
  • Samenwerken is key in deze functie. Je werkt nauw samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat leveringen op de juiste manier en op tijd plaatsvinden. Daarnaast handel je manco's, breuk en/of spoedbestellingen efficiënt af en plan je alle leveringen in samenwerking met onze vaste transporteurs.
  • Je implementeert ook nog een nieuw voorraad beheersysteem en bent eindverantwoordelijk voor de voorraden, het orderpicken en tijdige correcte distributie van bestellingen. Tijdens pieken in het seizoen, zoals het ijsseizoen en voor de feestdagen, bereid je de organisatie goed voor op deze drukke periode en overzie je het dynamische speelveld.
  • Naast deze dagelijkse werkzaamheden draag je zorg voor een efficiënte en kwalitatief correcte in- en externe warehouseorganisatie, die voldoet aan de HACCP, IFS en BRC-normen. Je beoordeelt de kerngetallen en stuurt bij waar nodig om de gestelde targets te halen en de efficiëntie te verbeteren. Daarnaast meet je de prestaties van onze leveranciers en verzorg je rapportages op regelmatige basis voor de directie.
  • Maar dat is nog niet alles, want als logistiek manager ben je ook een belangrijke adviseur voor de directie en andere afdelingsmanagers en maak je deel uit van verschillende verbeter projectgroepen. Tot slot signaleer je eventuele bijzonderheden en onderneem je actie waar nodig.

Wij bieden
Naast een goed salaris en prima marktconforme arbeidsvoorwaarden bieden wij je een prettige werkomgeving. Je maakt deel uit van ons managementteam binnen het dynamische, hechte familiebedrijf. Wij hebben een informele werksfeer met een flinke dosis humor, we zijn ambitieus en bieden jou de mogelijkheden om met ons mee te groeien, zodat je je ook persoonlijk kunt blijven ontwikkelen.

Roerink Food Family
De succesvolle foodbedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven, De Dessert Meesters en de IJsnerds behoren tot de Roerink Food Family, een hecht en ambitieus Twents familiebedrijf. Alle bedrijven produceren of leveren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten.

Wat breng jij mee?
Je hebt een afgeronde HBO /WO-opleiding, richting Logistiek of Bedrijfskunde. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie, bij voorkeur binnen de Food. Vanzelfsprekend beheers je de Nederlandse taal en heb je kennis van ERP-systemen en de wettelijke richtlijnen en voorschriften op het gebied van IFS en HACCP. Je bent bijzonder analytisch, service- en resultaatgericht met een stevige dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt probleem-oplossend en gestructureerd. Kortom, je bent een stressbestendige en flexibele teamplayer die leiding gaat geven aan onze logistieke teams.

Interesse?
Word jij enthousiast bij het lezen van deze vacature. Dan zien wij jouw reactie en CV graag tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl. Heb je vragen over de functie of over Zuivelhoeve Winkelbedrijven of de IJsnerds? Neem dan even contact op met Ans Odink via 074 2424907.