Business Controller | Roerink Food Family


Wil jij als breed georiënteerde, ervaren business controller bijdragen aan het generatiebestendig maken van ons ambitieuze Twentse familiebedrijf?

Business Controller Roerink Food Family
Hengelo | Oldenzaal (40 uur)

Roerink Food Family bestaat uit de succesvolle bedrijven Zuivelhoeve, Zuivelhoeve Winkelbedrijven De Dessert Meesters en De IJsnerds. Vanuit de visie om een generatiebestendig familiebedrijf te worden bouwen wij hard aan een gezonde groei met ons ‘elke dag 2% beter’ programma!

Om deze groei te realiseren willen we onze vier business units verder professionaliseren en moeten we als Roerink Food Family scherper voor de wind gaan zeilen. Om deze reden gaan we ons Finance & Control team uitbreiden met een ervaren business controller, die ons gaat helpen om data-gedreven stuurinformatie boven water te halen en met scherpe analyses de drijfveer is achter ons ‘elke dag 2% beter’ programma.

Ben jij toe aan meer uitdaging, verbreding en betrokkenheid en lijkt het jou fantastisch om te gaan werken bij één van de gaafste familiebedrijven van Twente? Dan komen wij graag in contact met jou en ben je van harte welkom voor een gesprek.

De functie
Het betreft een functie waarin je met breed uiteenlopende aspecten van de verschillende business units te maken krijgt. Jouw uitdaging ligt zowel in het meedenken bij commerciële beslissingen, waarbij jouw kostprijsberekeningen de basis van vertrekpunt zijn, als bij het meekijken met de productiemanager naar waar en hoe wij onze efficiency kunnen verbeteren.

Als Business Controller werk je dagelijks samen met de verschillende afdelingen zoals Inkoop, Sales, Productie, Directie en de Financiële administratie. Je bent nauw betrokken bij diverse multidisciplinaire projecten Roerink Food Family breed en rapporteert aan de CFO.

Een greep uit jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Het voorbereiden van de performance review 2 Business Units;
 • Analyse van omzet en marge ontwikkelingen;
 • Kostprijs calculaties voor nieuwe producten en ter voorbereiding van onderhandelingen met klanten;
 • Analyse van de productieresultaten en het maken van verbetervoorstellen voor het verbeteren van de efficiency;
 • Investerings analyses & post investment review van investeringen;
 • Her-implementatie van ERP packet;
 • Werkkapitaal optimaliseren & (cash)-forecasting.

Wij vragen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO of academisch-niveau richting Bedrijfseconomie, Finance & Control;
 • Je hebt minimaal 5-7 jaar werkervaring als business controller binnen bijvoorbeeld een productie of retail omgeving;
 • Je bent bekend met ERP Business Control, en hebt ervaring met operations controlling;
 • Je bent sterk in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, kunt goed prioriteren en omgaan met ad-hoc vragen die op je af komen. Je bent een snelle denker, besluitvaardig en communicatief sterk;
 • Tot slot is het voor deze functie heel belangrijk dat je van nature interesse hebt in de organisatie, haar producten en haar klanten en zien we dit graag terugkomen in jouw drijfveren.

Wij bieden

 • Een informele, nuchtere aanpakkerscultuur met korte lijnen;
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen om je kennis up-to-date te houden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met het niveau van de functie en jouw kennis en ervaring;
 • Goede pensioenregeling, 25 verlofdagen en 8% vakantiegeld.

Interesse?
We zien jouw sollicitatie graag voor 27 maart a.s. tegemoet, voorzien van CV en een korte motivatie, via vacature@roerinkfoodfamily.nl. Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Alfred Helmus (CFO) via telefoonnummer 06-51531301. Heb je vragen over de procedure of wil je meer weten over Roerink Food Family neem dan contact op met Ans Odink (HR Manager) via 074 2424907.