Commercieel Manager Zuivelhoeve Winkelbedrijven


Heb jij jouw commercieel talent al ontwikkeld en wil jij jouw carrière een flinke boost geven? Wil jij een uitdagende baan waarin je nog kunt leren én veel vrijheid krijgt om jezelf nog verder te ontwikkelen als Commercieel Manager? Kom dan werken bij ons mooie familiebedrijf!

Commercieel Manager  
Zuivelhoeve Winkelbedrijven
Fulltime / Oldenzaal

Zuivelhoeve Winkelbedrijven is een ambitieuze en snel groeiende franchise organisatie met ruim 90 winkels verspreid door Nederland, allen gerund door ondernemers met een passie voor onze producten en hun vak. Het doel is de komende jaren de marktpositie van de organisatie verder uit te breiden, zowel nationaal als mogelijk ook internationaal.

De functie
Als Commercieel Manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het commerciële beleid van onze franchise organisatie. Je ziet nieuwe kansen en mogelijkheden direct (vanuit klanten, consumenten, ondernemers, leveranciers en/of interne data) en je weet deze kansen snel te vertalen naar nieuwe diensten of producten. Focus op visieontwikkeling en groeistrategie om de naamsbekendheid van Zuivelhoeve te vergroten en de klantervaring te verhogen. Daarnaast is het versterken van de schakels in de totale keten een belangrijke focus in de rol. De ontwikkeling van (nieuwe) campagnes spelen eveneens een grote rol in deze functie.

De Commercieel Manager stuurt de Marketing en Sales afdelingen aan en draagt zorg voor optimale interne communicatie tussen commercie, operations en finance zodat werkzaamheden optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Je krijgt energie van het managen van het inkoop- en verkoopbeleid  en het aansturen en coachen van het eigen team.

Om commerciële kansen te benutten voer je contractonderhandelingen met nieuwe en/of bestaande leveranciers, samen met collega’s van Inkoop. Tijdens deze onderhandelingen ben je vasthoudend en daadkrachtig; je verliest hierbij zowel het doel van Zuivelhoeve, onze franchisers en consumenten niet uit het oog. Je bent een onmisbare schakel tussen inkoop en assortimentsbeheer.

Je hebt een lange-termijn-blik op de commerciële agenda en bent altijd up-to-date van de laatste consumenten trends / ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar een commercieel plan. Vanzelfsprekend ben je ook verantwoordelijk voor het commercieel plan en de hieruit voortvloeiende ontwikkelingen en uitvoering van acties en thema’s. Dit op de juiste wijze met een duidelijke visie.

Zuivelhoeve zoekt een doortastende en daadkrachtige teamplayer voor de functie van  Commercieel Manager die de organisatie, samen met je collega-MT-leden, wil uitbouwen met bestaande en nieuwe concepten.

Wij vragen

 • Afgeronde HBO/WO opleiding richting economie / commercie;
 • Minimaal 7 tot 10 jaar saleservaring in verschillende commerciële rollen. Ervaring binnen een franchise/vestiging organisatie waardoor je de waarde van de keten (en ieders rol hierin) volledig begrijpt; 
 • Ervaring in onderhandelingen met leveranciers waarbij je de relatie Zuivelhoeve ↔ leverancier niet uit het oog verliest;
 • Uitstekende analytische, communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Commercieel met inzicht van het vakgebied (kaasspeciaalzaak), hoe deze werkt en hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken om zo de omzet van de organisatie te verhogen;
 • Creatieve persoonlijkheid die vernieuwend kan denken en handelen, daarmee kansen en mogelijkheden ziet voor vernieuwing van werkwijzen, producten of diensten;
 • Ondernemend, verantwoordelijk, kwaliteit- en resultaatgericht, hands on, flexibel, daadkrachtig en overtuigingskracht zijn competenties die jou omschrijven;
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal (spreken en schrijven).

Roerink Food Family biedt:
Goed werkgeverschap, fijne collega’s en een prettige transparante werkomgeving. Zuivelhoeve Winkelbedrijven maakt onderdeel uit van de Roerink Food Family, net als de succesvolle bedrijven Zuivelhoeve Vers, De Dessert Meesters en De IJsnerds. Wij zijn een hecht familiebedrijf, kennen een informele bedrijfscultuur met korte lijnen. Alle bedrijven produceren of leveren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten.

Je krijgt goede persoonlijke begeleiding en hebt interessante mogelijkheden binnen een groeiende en innoverende organisatie. Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

 • Een veelzijdige commerciële rol met verantwoordelijkheid voor onze marketing- en salesactiviteiten;
 • Een rol met directe impact waarbij jij jouw ideeën snel kan implementeren door compactheid en flexibiliteit. Je krijgt de kans om nieuwe initiatieven snel uit te rollen;
 • Een fijn kundig team waar open en direct gecommuniceerd wordt;
 • Een marktconform salaris passend bij jouw opleiding(en), kennis, ervaring en vaardigheden;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Opleidingsmogelijkheden en op termijn doorgroeikansen binnen de Roerink bedrijven.

Interesse?
We zien jouw reactie graag tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl
Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over Zuivelhoeve? Aarzel dan niet en neem dan contact op met Lieke Kater, HR Adviseur, op nummer 06 39542332