Teamleider Logistiek Zuivelhoeve | Hengelo | fulltime


Ligt jouw passie in de logistiek en ben jij sterk in het aansturen, overzien en plannen van logistieke processen? Dan maken we graag kennis met jou!

Teamleider Logistiek Zuivelhoeve fulltime
Hengelo

Zuivelhoeve is producent van hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten voor zowel de retail- als foodservice markt in de focusgebieden Nederland, Duitsland en België. Wat in 1981 begon met de verkoop van zuivelproducten vanaf de boerderij in Twente is uitgegroeid tot een familiebedrijf, waar met gepaste trots gewerkt wordt aan de lekkerste ambachtelijke zuivelproducten! Onze missie is om iedereen van de lekkerste zuivelproducten te laten genieten.

Als Logistiek Coördinator ben je verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten binnen Zuivelhoeve en ben je dé schakel vanuit Logistiek met de afdelingen Productie, Customer Service en Kwaliteit. Jij bent in staat het gehele logistieke speelveld met de verschillende processen te overzien en te plannen.

De functie
Binnen het logistieke team ben je verantwoordelijk voor het efficiënte en soepele verloop van de in- en uitslag, de opslag, de orderpick en de dagelijkse uitleveringen. Je coördineert alle logistieke werkzaamheden op de vloer en stuurt hiervoor een viertal teams aan bestaande uit reachers (in 3 ploegen), orderpickers  (in dagdienst), ambient (in dagdienst) en operators voor de Robot Mix (in 2 ploegen), totaal ruim 25 medewerkers.

Jouw takenpakket ziet er verder als volgt uit:

 • Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte personeelsplanning, rekening houdend met de verschillende diensten;
 • Voorraadbeheer en verwerken/afmelden van de orders in ons ERP systeem;
 • Signaleren van bijzonderheden – bijvoorbeeld breuk of onvoldoende voorraad – en hierop actie ondernemen;
 • Beheren en borgen van de KPI’s, inclusief het maken van de analyses hierop en het calamiteitenbeheer;
 • Analyseren en optimaliseren van processen, waaronder ICT-trajecten en deelname aan verbetertrajecten;
 • Deelname in projectgroepen vanuit Logistiek;
 • Implementatie van het Warehouse Management Systeem;
 • Ondersteunen in de uitbreiding van ons productportfolio;
 • Beheer van het machinepark als het gaat om onderhoud/vervanging en de contacten onderhouden met de leveranciers.

 In deze functie werk je in dagdienst en rapporteer je aan de Manager Operations waarmee je nauw samenwerkt.

 Wij vragen
Jij bent iemand die naast de nodige relevante logistieke ervaring, beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Jij durft beslissingen te nemen en communiceert overtuigend op een prettige manier, waarbij je als leidinggevende een goed oog en gevoel hebt voor de medewerkers in de operatie.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Logistiek/Supply Chain.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke functie en bij voorkeur in een productiebedrijf.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en hebt kennis van de wettelijke richtlijnen en voorschriften op het gebied van HACCP en IFS.  
 • Je bent proactief, bijzonder servicegericht en werkt zelfstandig met een behoorlijke dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Tot slot ben je analytisch goed onderlegd en resultaatgericht.

Wij bieden
We zijn een hecht familiebedrijf, kennen een informele bedrijfscultuur met korte lijnen. We staan voor goed werkgeverschap, met een positieve werkcultuur met fijne collega’s die samenwerken in een prettige werkomgeving. 

 • Een uitdagende, afwisselende en zelfstandige baan met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De kans om bij te dragen aan verdere professionalisering van logistiek binnen Zuivelhoeve;
 • Een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring, 25 vakantiedagen en een goede pensioenregeling;
 • Werken in een fijn team waar samenwerken en kwaliteit voorop staan.

Roerink Food Family
Zuivelhoeve is onderdeel van Roerink Food Family evenals Zuivelhoeve Winkelbedrijven, De Dessert Meesters en IJsnerds, een familiebedrijf met vier verschillende bedrijven en een gezamenlijke passie voor zuivel. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialiteit, variërend van Boer’n Yoghurt® tot de lekkerste desserts, gemaakt van verse melk. Smaak is onze onderscheidende factor. 

Interesse?
Is deze rol jou op het lijf geschreven en lijkt het je een mooie uitdaging om in de toekomst een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en automatisering van onze logistieke processen? Aarzel dan niet om te reageren; we nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen in ons mooie, duurzame en vernieuwde warehouse in Hengelo (Ov.)

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet, voorzien van CV en een korte motivatie, via vacature@zuivelhoeve.nl. Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Ans Odink via telefoonnummer 074-2424907 / 06-39542332