Coördinator Productie | De Dessert Meesters | Oldenzaal


Heb jij ervaring met het aansturen van productielijnen en wil jij jouw talent voor procesverbetering verder ontwikkelen? Vind je het leuk om collega’s hierin mee te nemen en draag jij graag jouw kennis over? Neem dan een kijkje in onze moderne ijsfabriek in Oldenzaal. Kom met jouw ervaring een bijdrage leveren aan het verder automatiseren en professionaliseren van onze productieprocessen van onze mooie familiebedrijf.

Coördinator Productie | De Dessert Meesters | Oldenzaal - fulltime

Bij De Dessert Meesters in Oldenzaal worden met veel liefde en passie de lekkerste desserts voor de retail gemaakt. Op basis van authentieke recepturen, ontwikkelen we op ambachtelijke wijze ijs van ijssalonkwaliteit. Zowel onder private label als fancy label worden de producten verkocht in 26 landen in Europa.

De baan
Als Coördinator Productie bij De Dessert Meesters ben je samen met de Teamleider Productie verantwoordelijk voor een optimaal lopend productieproces. Je gaat in een twee ploegendienstrooster deel uitmaken van een hecht, gedreven team met flinke ambities. Jij bent degene die aandacht heeft voor zowel de operatie als jouw medewerkers en intrinsiek wil samenwerken aan verbeteren.

In deze spilfunctie werk je nauw samen met de coördinatoren van de Proces- en Inpakafdeling en de  collega’s van Planning, Techniek en Kwaliteit. Binnen Productie werken we met vijf coördinatoren, waarbij ieder (deels) zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied heeft.
De verhouding ‘vloer/kantoor’ is voor de Coördinator ongeveer 70/30. Jij zorgt er voor dat de inzet van onze machines, grondstoffen en medewerkers zodanig wordt gepland en georganiseerd, dat hiermee de voortgang van onze productieprocessen wordt bewaakt, en hiermee de dagelijkse productie-targets worden behaald. Je rapporteert aan de Teamleider Productie. Het betreft een functie in een twee ploegendienstrooster.
Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Dagelijkse operationeel bordoverleg, in de ochtenddienst;
 • Twee wekelijkse teamoverleg met alle betrokken coördinatoren van de disciplines;
 • Afhandeling van productie orders; verwerken van de gegevens in ERP M3, zodat de KPI’s paraat staan voor de volgende dag;
 • Mede voorbereiden van de white-boarden in de productie;
 • Continue alert zijn op een veilige werkwijze en veiligheid in zijn algemeenheid;
 • Kennis van HACCP, continue alert zijn op hygiënische werkwijze;

Wij vragen
Voor deze functie denken wij aan iemand met MBO+ / HBO niveau met relevante werkervaring, aantoonbare affiniteit en gerichte motivatie. Verder vragen we het volgende:  

 • Ervaring binnen een productiebedrijf, bij voorkeur in de food (geen must, wel een pré);
 • Ervaring met procesverbetering; jij overziet de processen;
 • Kennis en/of affiniteit met LEAN technieken en wil hiermee verder aan de slag;
 • Ervaring met leidinggeven; voorbeeld- en aanvoerdersrol kunnen vervullen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; jij kunt goed omgaan met mensen uit diverse achtergronden en schakelt makkelijk;
 • Jij kunt goed omgaan met de druk die ontstaat bij eventuele storingen aan de productielijnen;
 • Je hebt affiniteit met lean werken en wil je jezelf graag verder ontwikkelen als Coördinator.

Wij bieden
Naast een goed salaris, een reiskostenvergoeding en een goed pensioenregeling bieden wij; Goed werkgeverschap, fijne collega’s en een prettige werkomgeving. De Dessert Meesters maakt onderdeel uit van de Roerink Food Family, net als de succesvolle bedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De IJsnerds. Wij zijn een hecht familiebedrijf, kennen een informele bedrijfscultuur met korte lijnen. Je ontvangt uitstekende persoonlijke begeleiding, opleidingsmogelijkheden en hebt doorgroeimogelijkheden binnen een groeiende en innovatieve organisatie.

Interesse? We zien jouw reactie graag tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl 
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze HR-adviseur Lieke Kater 06 39542332.