Procestechnoloog | Roerink Food Family | Hengelo & Oldenzaal


Heb jij jouw technisch/technologische talent goed ontwikkeld en wil jij jouw carrière een flinke boost geven? Wil jij een uitdagende baan waarin je veel kunt leren én daarbij veel vrijheid krijgt om jezelf nog verder te ontwikkelen als Procestechnoloog? Kom dan werken bij ons mooie familiebedrijf!

Procestechnoloog 32 – 40 uur Hengelo & Oldenzaal 

De functie van Procestechnoloog is nieuw binnen de Roerink Food Family. Door de vele nieuwe projecten binnen Zuivelhoeve als De Dessert Meesters ligt er op zowel technologisch en technisch gebied continu een nieuwe uitdaging. Je bent betrokken bij projecten in beide productiebedrijven en vanuit je rol ben je “de specialist” op het gebied van procestechnologie. Daarbij werk je intensief samen met collega’s van Productie, Productontwikkeling, Kwaliteit, Techniek en waar gewenst met afdeling Verkoop en Inkoop.

De functie
Als Procestechnoloog ben je mede verantwoordelijk voor optimalisering van onze processen en de daarbij behorende technische installaties. Je ziet nieuwe kansen en mogelijkheden en weet deze te vertalen naar technische/technologische modificaties en verbeteringen van de verschillende processen. Dit op basis van “het doorzien” van de verschillende processen en daarbij in relatie tot de kwaliteit van onze producten. Bij voorkeur heb je ervaring en affiniteit met verpakkingstechnologie.

Vanuit je rol ben je direct of indirect betrokken bij verschillende projecten, waardoor het takenpakket als volgt omschreven kan worden:

 • Het initiëren, leiden of begeleiden van verschillende projecten die leiden tot een optimalisatie en verbetering van onze processen, ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit als ook de efficiency van onze processen.
 • Waar nodig het vertegenwoordigen van de “technologische rol” bij projecten ten behoeve van de introductie van een nieuw product en ter ondersteuning van de afdeling product ontwikkeling. Dit op gebied van procestechniek en waar nodig/mogelijk ook op gebied van verpakkingstechnologie.
 • Initiëren, leiden en ondersteunen van de afdeling productie en kwaliteit bij verbeterprojecten, ten behoeve van het wegnemen van knelpunten in het proces en optimalisatie van de procesbeheersing. Dit o.a. door het opzetten en uitvoeren van betrouwbare metingen en analyses, ten behoeve van de realisatie van de gewenste procesverbetering en met minimalisatie van variatie in proces en product.
 • Bij urgente problemen in het proces, fungeer je als troubleshooter.
 • Het zelfstandig kunnen leiden van een projectteam c.q. participeren in projectteams met als doel veiligheid, kwaliteit en efficiency te maximaliseren.
 • Trainen en coachen van medewerkers bijvoorbeeld bij het implementeren van nieuwe of gewijzigde processen of bij ingebruikname van nieuwe producten en verpakkingen.

 Je “werkt samen met” en rapporteert aan de Manager Kwaliteit & Technologie. Afhankelijk van het project kan er ook directe rapportagelijn naar de Operations Managers van De Dessert Meesters en/of de Zuivelhoeve liggen. 

Wij vragen

 • Zuivelhoeve en De Dessert Meesters zoeken een doortastende en daadkrachtige teamplayer die de organisatie, samen met collega’s, wil uitbouwen met bestaande en nieuwe techniek.
 • Gerichte afgeronde HBO/WO opleiding richting levensmiddelentechnologie of een aanverwante food of procestechnologische opleiding. Kennis van zuivel en/of ijs is natuurlijk  een pré;
 • Je hebt minimaal 5 jaren technische/technologische werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie bij productiebedrijf in de food;
 • Je hebt een helicopterview met conceptueel denkvermogen en een strategische visie, waarbij je kunt samenwerken met verschillende disciplines in de organisatie;
 • Je hebt een no-nonsense mentaliteit en een proactieve praktische werkhouding;
 • Je bent een innovatieve initiatiefrijke analytische team-player die zich graag verder wil ontwikkelen en je staat stevig in je schoenen.  
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal (spreken en schrijven).

Roerink Food Family:
Zuivelhoeve en De Dessert Meester maken onderdeel uit van de Roerink Food Family, net als de succesvolle bedrijven Zuivelhoeve Winkelbedrijven en IJsnerds.

Al generaties lang werken wij bij Zuivelhoeve in Twekkelo met trots aan onze buit’ngewoon lekkere producten. We zijn als Zuivelhoeve in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot een bekend Twents merk. Bekend in Nederland en daarbuiten: inmiddels zijn onze zuivelproducten ook verkrijgbaar in België en Duitsland. Ons avontuur begon met een simpel idee: heerlijke Boer’n yoghurt® en Boer’n vla®, gemaakt met passie, toewijding en een vleugje geduld. Daar hebben we tot op de dag van vandaag niets aan veranderd, maar we blijven wel experimenteren.

 Bij De Dessert Meesters in Oldenzaal produceten we met veel liefde en passie de lekkerste desserts. Op basis van authentieke recepturen ontwikkelen we op ambachtelijke wijze ijs van ijssalonkwaliteit. Zowel onder private label als fancy label worden de producten verkocht aan grote retailers in 26 landen in Europa.

 Wij bieden:
Goed werkgeverschap, fijne collega’s en een prettige transparante werkomgeving. Wij zijn een hecht familiebedrijf, kennen een informele bedrijfscultuur met korte lijnen. Alle bedrijven produceren of leveren kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

 • Een veelzijdige technische rol met verantwoordelijkheid in onze projectgroepen;
 • Een rol met directe impact waarbij jij jouw ideeën snel kan implementeren door compactheid en flexibiliteit. Je krijgt de kans om nieuwe initiatieven snel uit te rollen;
 • Een fijn kundig team waar open en direct gecommuniceerd wordt;
 • Een marktconform salaris passend bij jouw opleiding(en), kennis, ervaring en vaardigheden;
 • Een zelfstandige baan met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling.

Interesse?
We zien jouw reactie graag tegemoet via vacature@roerinkfoodfamily.nl Heb je vragen over de functie of wil je graag meer weten over de Roerink Food Family? Aarzel dan niet en neem dan contact op met Lieke Kater, HR Adviseur, op nummer 06 3954 2332.