Duurzaam voor het dier

Roerink Food family opereert vanuit het standpunt ‘Zorgzaam voor mens, dier en milieu’. Omdat de melk van koeien de basis is voor de producten die de Roerink Food Family produceert, is het het doel om deze dieren zo goed mogelijk te behandelen.

De boeren die de Roerink Food Family voorzien van verse (weide)melk zorgen ervoor dat de koeien het dagelijks zo goed mogelijk hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speciale koe-matrassen en koe-borstels die extra comfort bieden. Daarnaast worden de koeien en de stallen jaarlijks gecontroleerd op aspecten uit het zogeheten ‘Koe-kompas’. Denk hierbij aan het welzijn van de koeien en kalveren, de huisvesting, het melken, de voeding en werkroutines op de boerderijen zelf.

Weidemelk

Al onze verse zuivel wordt gemaakt van gecertificeerde weidemelk. Ook ons ijs bevat weidemelk. De weidemelk komt van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag buiten lopen. Binnen de moderne melkveehouderij is dit geen vanzelfsprekendheid. Het weidemelklogo garandeert dat de zuivelproducten gemaakt zijn van verse weidemelk. Deze melk wordt apart opgehaald en verwerkt tot dagverse zuivel. Stichting Weidegang borgt het productieproces, de verwerking en het transport van de weidemelk.