Duurzaam voor het dier

Omdat de melk van koeien en geiten de basis is voor de producten die de Roerink Food Family produceert is het ook het doel om deze dieren zo goed mogelijk te behandelen.

De boeren die de Roerink Food Family voorzien van verse weidemelk zorgen ervoor dat de koeien het dagelijks zo goed mogelijk hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speciale koe-matrassen en koe-borstels die extra comfort bieden. Daarnaast worden de koeien en de stallen jaarlijks gecontroleerd op aspecten uit het zogeheten ‘Koe-kompas’. Denk hierbij aan het welzijn van de koeien en kalveren, de huisvesting, het melken, de voeding en werkroutines op de boerderijen zelf.

Door het welzijn van de koeien op de boerderijen mag de Roerink Food Family sinds kort het weidemelk logo voeren. Deze certificering bevestigt dat de koeien waarvan de verse weidemelk van afkomstig is minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag buitenlopen. Het weidemelk logo garandeert dat de zuivelproducten gemaakt zijn van verse weidemelk. Deze melk wordt apart opgehaald en verwerkt tot dagverse zuivel.

Ook de geiten op zorgboerderij de Lingehof in Rhenoy worden met uiterste zorg behandeld. 1500 geiten krijgen binnen en buiten alle ruimte om een fijn leven te hebben. Zo voorzien zij Happy Goat® van verse melk waarvan de verse, biologische geitenkaas wordt geproduceerd.