Duurzaam voor het milieu

Roerink Food Family zorgt ervoor dat ook op het gebied van milieu een steentje wordt bijgedragen aan een duurzame maatschappij. In eerste instantie door 100% groene stroom te gebruiken geleverd door Pure Energie.

Dit bedrijf wekt energie op door middel van eigen windmolenparken en zonneprojecten in Nederland. Pure Energie is al 7x op rij tot groenste energieleverancier verkozen door Consumentenbond, Natuur & Milieu, WISE en Greenpeace.

Duurzame gebouwen

De Dessert Meesters heeft het BREAAM-NL ambitieniveau “Excellent”. BREAAM-NL is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Dit is in lijn met de hoge verwachting die Roerink Food Family aan zichzelf stelt m.b.t. duurzaam ondernemerschap. Voor meer informatie omtrent BREAAM, bekijk de casestudy

Duurzame nieuwbouw

De uitbreiding bij Zuivelhoeve wordt ook op dit ambitieniveau gebouwd waarbij Zuivelhoeve niet alleen 2000 zonnepanelen gaat plaatsen op het dak waarmee het energieneutraal wordt, er komt een biologische retentievijver voor het afvalwater, eigen waterzuivering en het gehele gebouw wordt omkleed met inheems eikenhout zodat het maximaal in het lokale landschap past.

FSC, Rainforest Alliance en duurzame opties

Onze ingrediënten en verpakkingen worden met de grootste zorg geselecteerd. Alle kartonnen trays zijn voorzien van het FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout, waarvan de trays gemaakt zijn, afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Daarnaast werken we met Rainforest Alliance gecertificeerde cacao en weten we precies waar onze ingrediënten vandaan komen. Koosjer, Bio en Vegan producten behoren tot de opties die ontwikkeld kunnen worden.