Roerink Food Family bouwt duurzaam aan de toekomst


dinsdag 31 juli 2018

Roerink Food Family, het familiebedrijf waar onder andere Zuivelhoeve, Zuivelhoeve winkels en De Dessert Meesters onder vallen, bouwt in Oldenzaal aan een duurzame toekomst. Voor Gerjhan Roerink, eigenaar van de Roerink Food Family, is het een logische keuze: de bouw van een nieuw vrieshuis en de kantoren onder Breeam Excellent. “Dit past binnen onze filosofie en de strategische route van ons bedrijf, duurzaamheid is de voorwaarde en de basis voor een gezonde toekomst voor ons allen”.

Breeam

Het vrieshuis en de kantoren worden onder Breeam Excellent gebouwd. Breeam is hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en te beoordelen. Daarnaast is het de enige gecertificeerde methode. Breeam bestaat uit acht categorieën: management; gezondheid; energie; transport; water; materialen; afval; langgebruik en ecologie. Steeds meer bedrijven willen een comfortabel gebouw dat het milieu minimaal belast. Met Breeam wordt dit objectief gemeten. Het vraagt van het hele bouwteam extra focus op duurzaamheid.

Warehouse aan de Hanzepoort in Oldenzaal

Inmiddels is de bouw van een nieuw vrieshuis en de uitbreiding van kantoorruimte aan de Hanzepoort 11 in Oldenzaal in volle gang. Op het zelfde adres waar ook de dessert fabriek gevestigd is. De eerste staalconstructies staan en de eerste wanden en daken zijn geplaatst. Het is een CO2- neutraal vrieshuis, waarbij de restwarmte gebruikt wordt voor de verwarming van de kantoren en het water. Hierdoor is geen gas meer nodig. Het gasverbruik wordt hiermee tot nul gereduceerd. Alle materialen zijn COC / FSC / 14001 gecertificeerd om er zeker van te zijn dat de producten die gebruikt worden een eerlijke herkomst hebben. Energie als water en stroom worden dagelijks gemonitord om zodoende dagelijks te kunnen bijsturen om tot een zo energiezuinige organisatie te komen.

Werkgelegenheid

Met deze uitbreiding van het Warehouse wordt de totale logistieke operatie van de Roerink Food Family, vanuit Holten en Raalte, in Oldenzaal samengevoegd. Hiermee biedt de locatie werkgelegenheid aan 250 medewerkers.

Vrieshuis.png