Roerink Food Family realiseert nieuwbouw in Oldenzaal


woensdag 31 juli 2019

Roerink Food Family heeft aan de Hanzepoort 11 te Oldenzaal de nieuwbouw in gebruik genomen. De nieuwbouw bestaat uit een nieuw vrieshuis en kantoorruimte voor De Dessert Meesters en Zuivelhoeve Winkelbedrijven. Aan de Hanzepoort 11 is ook de productielocatie van De Dessert Meesters.

BREEAM

Het vrieshuis en de kantoren zijn onder duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent gebouwd. Het vroeg van het hele bouwteam extra focus op duurzaamheid. Voor Gerjhan Roerink, eigenaar van de Roerink Food Family, was de bouw onder BREEAM een logische keuze: “Dit past binnen onze filosofie en de strategische route van ons bedrijf, duurzaamheid is de voorwaarde en de basis voor een gezonde toekomst voor ons allen”. BREEAM is hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en te beoordelen. Daarnaast is het de enige gecertificeerde methode. BREEAM meet duurzaamheid binnen acht categorieën: management; gezondheid; energie; transport; water; materialen; afval; langgebruik en ecologie. Steeds meer bedrijven willen een comfortabel gebouw dat het milieu minimaal belast. Met BREEAM wordt dit objectief gemeten. 

Warehouse aan de Hanzepoort in Oldenzaal

Het nieuwe vrieshuis is CO2- neutraal, waarbij de restwarmte gebruikt wordt voor de verwarming van de kantoren en het water. Hierdoor is geen gas meer nodig. Alle materialen die gebruikt zijn, zijn COC / FSC / 14001 gecertificeerd om zeker te zijn van een eerlijke herkomst. Gebruik van water en stroom zijn tijdens de bouw dagelijks gemonitord om te kunnen bijsturen en tot een zo energiezuinig mogelijke organisatie te komen.

Werkgelegenheid

Met deze uitbreiding van het warehouse is de totale logistieke operatie van de Roerink Food Family, vanuit Holten en Raalte, in Oldenzaal samengevoegd. Ook Zuivelhoeve Winkelbedrijven heeft nu kantoren aan de Hanzepoort 11. Hiermee biedt de locatie werkgelegenheid aan 250 medewerkers.