Duurzame nieuwbouw gestart bij Zuivelhoeve


maandag 12 oktober 2020

Het is zover! Bij Zuivelhoeve in Twekkelo is gestart met nieuwbouw. Op de plaats waar het allemaal begon, waar Gerjhan en Diane Roerink bijna 40 jaar geleden begonnen met het bedrijf, wordt Zuivelhoeve uitgebreid. De stalen constructie is al te zien achter het hoofdkantoor van Zuivelhoeve. In februari 2020 kwam het akkoord om te starten met de bouw. De uitbreiding moet gerealiseerd zijn in september 2021. 

Met aandacht voor het lokale landschap

De nieuwbouw gaat zoveel mogelijk op in het lokale landschap: het hele gebouw wordt omkleed met inheems eikenhout. En er is meer aandacht voor duurzaamheid. Het pand wordt energieneutraal door de 2000 zonnepanelen op het dak. Er komt een biologische retentievijver voor het afvalwater. Het pand krijgt bovendien een eigen waterzuivering. 

Nieuwsbericht in Tubantia

De krant Tubantia sprak Jacqueline en Jorieke Roerink over de uitbreiding en schreef een nieuwsbericht. Lees het artikel hier.