Katja introduceert ijs gemaakt door De Dessert Meesters


maandag 1 maart 2021

Het Nederlandse snoepmerk Katja introduceert drie smaken ijs geïnspireerd door snoep. Het Biggetjesijs, Apekoppenijs en Yoghurtgumsijs is nu verkrijgbaar bij Plus, Vomar, Hoogvliet, Dirk en Deka Markt. Samen met De Dessert Meesters zijn de snoepjes getransformeerd naar het lekkerste ijs. Tijdens het ontwikkelingsproces bleek dat de smaak van de snoepjes heel goed past bij ijs.

Smaken

Het belangrijkste bij het ontwikkelen van de smaken was dat de smaak van de snoepjes direct herkenbaar zou zijn. En dat is gelukt:

1. Apekoppenijs: dit is Katja-dropijs met bananenijs. In Nederlandse supermarkten is dropijs nieuw.

2. Yoghurtgumsijs: de frisse smaak van yoghurtijs is heerlijk. In deze pot zit Katja-aardbeienyoghurtijs en citroenyoghurtijs met frambozensaus.

3. Biggetjesijs: dit roze ijsje heeft precies de kleur van de Biggetjessnoepjes. Katja-druivenijs met frambozensaus proeft net zoals de Biggetjessnoepjes.

Levensmiddelenkrant

Katja werd geïnterviewd over hun stap in de ijscategorie. Lees het volledige interview in de Levensmiddelenkrant via deze link.

TV commercial

In week 12 en 13 2021 is Katja-ijs te zien in de Katja-TV commercial, die meerdere weken op de Nederlandse televisie te zien is. Bovendien is op social media al veel gaande over de introductie van het ijs.