De geschiedenis

De oorsprong van de Roerink Food Family ligt in Twekkelo, een landelijke buurtgemeenschap nabij Hengelo. Het verhaal begint in 1981 met Diane Roerink die in de oude klompenschuur op het erf van haar ouders is begonnen met het verkopen van ambachtelijke zuivelproducten. Deze producten werden door Gerjhan Roerink zelf gemaakt op de boerderij. Hierbij werd uitsluitend gebruik gemaakt van verse weidemelk van boeren uit de directe omgeving.

Sinds 1981 is het snel gegaan. In 1985 wordt de tweede winkel geopend en vinden de eerste producten hun weg naar de supermarkt. Tien jaar later zijn de Zuivelhoeve producten te vinden in vrijwel elke Nederlandse supermarkt. Nog altijd worden de Zuivelhoeve producten geproduceerd op dezelfde plek als waar Diane Roerink ooit is begonnen.

In 2011 neemt Zuivelhoeve het recept en de merknaam HEKS’NKAAS® over van een groenteboer uit Losser. HEKS’NKAAS® krijgt haar eigen, moderne productielocatie aan de Hinmanweg in Oldenzaal.

Sinds de overname van HEKS’NKAAS® komt er een overkoepelende naam voor de verschillende bedrijven, namelijk: Roerink Food Family. Tot dusver vallen hier onder: Zuivelhoeve, Zuivelhoeve winkels en Heksenkaas BV.

In 2014 investeert de Roerink Food Family in de uitbreiding van de biologische geiten- en zorgboerderij De Lingehof. De Lingehof is een zorgboerderij met 1500 geiten. Van de melk van deze geiten wordt verse, smeerbare biologische geitenkaas gemaakt. Deze geitenkaas wordt in 2016 verkocht onder de merknaam Happy Goat®.

Eind 2014 wordt Van der Poel Desserts onderdeel van de Roerink Food Family. Van der Poel Desserts is een uniek bedrijf. Het is een producent van ijs van topkwaliteit. Op 29 februari 2016 wordt na goed overleg tussen de familie Van der Poel en Roerink Food Family de bedrijfsnaam veranderd in ‘De Dessert Meesters’. Dit om naamsverwarring met de ijssalons van de familie Van der Poel te voorkomen.