Geschiedenis

De oorsprong van de Roerink Food Family ligt in Twekkelo, een landelijke buurtgemeenschap nabij Hengelo. Het verhaal begint in 1981 met Diane Roerink die in de oude klompenschuur op het erf van haar ouders begon met het verkopen van ambachtelijke zuivelproducten. Deze producten werden door Gerjhan Roerink zelf gemaakt op de boerderij. Hierbij werd uitsluitend gebruik gemaakt van verse weidemelk van boeren uit de directe omgeving.

Sinds 1981 groeide het bedrijf snel. In 1985 wordt de tweede winkel geopend en vinden de eerste producten hun weg naar de supermarkt. Tien jaar later zijn de Zuivelhoeve producten te vinden in vrijwel elke Nederlandse supermarkt. Nog altijd worden de Zuivelhoeve producten geproduceerd op dezelfde plek als waar Diane Roerink ooit is begonnen. 

Zuivelhoeve

Nog steeds haalt Zuivelhoeve melk op uit de lokale omgeving en verwerkt dit tot ambachtelijke zuivelproducten. Alleen wordt dit allang niet meer uitsluitend op de eigen boerderij verkocht. Zuivelhoeve is een eigentijds merk welke zuivel maakt voor nationale en internationale retailers en de binnenlandse professionele markt. Ze maakt concepten die aansluiten bij de huidige consument en voorzien in een groeiende behoefte van lokaal, eerlijk, echt en buitengewoon lekker van smaak. Zuivel met een goed verhaal over wie het maakt en waarom het bijzonder is. Dat is toegevoegde waarde voor de gehele keten.

Zuivelhoeve Winkels

Ook die ene boerderijwinkel heeft niet stil gestaan. Zuivelhoeve heeft ondertussen meer dan 70 winkels en een landelijke dekking. Als franchiseorganisatie met een enorme groeiambitie is dit zeker niet een eindpunt. De Zuivelhoeve winkels zijn mooie, eigentijdse delicatesse winkels waarbij vakmanschap en passie de boventoon voeren.

De Dessert Meesters

Eind 2014 wordt Van der Poel Desserts onderdeel van Roerink Food Family. Van der Poel Desserts is een uniek bedrijf. Het is een producent van ijs van topkwaliteit. Op 29 februari 2016 wordt na goed overleg tussen de familie Van der Poel en Roerink Food Family de bedrijfsnaam veranderd in ‘De Dessert Meesters’. Dit om naamsverwarring met de ijssalons van de familie Van der Poel te voorkomen. De Dessert Meesters is uitgegroeid tot een ijsleverancier van premium Private Label producten en levert topkwaliteit ijs aan retailers in heel Europa. 

HEKS’NKAAS® en Happy Goat® 

In 2011 neemt Zuivelhoeve het recept en de merknaam HEKS’NKAAS® over van een groenteboer uit Losser. HEKS’NKAAS® krijgt haar eigen, moderne productielocatie aan de Hinmanweg in Oldenzaal. Eind 2017 is HEKS’NKAAS® verkocht aan Salad Signature, die internationaal verder aan het merk bouwt. 

In 2014 investeert de Roerink Food Family in de uitbreiding van de biologische geiten- en zorgboerderij De Lingehof. De Lingehof is een zorgboerderij met 1500 geiten. Van de melk van deze geiten wordt verse, smeerbare biologische geitenkaas gemaakt. Deze geitenkaas wordt in 2016 verkocht onder de merknaam Happy Goat®. Sinds 2018 valt Happy Goat® niet meer onder Roerink Food Family.